Zorg op maat voor elk dier in Dieren

Zorg op maat: dat is ons doel voor iedere patiënt. Naast zieke huisdieren beter maken, is preventieve zorg ook van groot belang. Denk hierbij aan gezondheidschecks, voeding, vaccinaties, (over)gewicht, groei en parasietenbestrijding. De Kliniek voor Gezelschapsdieren biedt dan ook zorg op maat aan in elke levensfase van uw huisdier.

The healthy pet club

Bespaar tot wel €130 per jaar* op de gezondheidszorg van uw huisdier. Wij vinden dat de preventieve zorg voor uw huisdier voor iedereen betaalbaar moet zijn. Daarom bieden wij u de mogelijkheid om lid te worden van The Healthy Pet Club (HPC), om er zeker van te zijn dat uw dier de beste preventieve zorg krijgt.

Vanaf slechts €14,95 per maand voor de kat en €15,95 per maand voor de hond kunnen we u en uw huisdier exclusieve voordelen bieden om uw huisdier gezond en blij te houden:

 • Jaarlijkse vaccinatie (inclusief Besmettelijke Hondenhoest bij honden).
 • Bescherming van uw huisdier tegen levensbedreigende ziekten zoals parvovirus, ziekte van Weil en katten- en niesziekte. Dit is ook een essentiële vereiste van veel huisdierenverzekeringspolissen.
 • Vlooien-, teken- en wormbehandeling.
 • Regelmatige, op voorschrift gebaseerde behandeling helpt uw huisdier beschermen tegen parasieten.
 • 10% korting op castratie of sterilisatie van uw dier.
 • 10% korting op in de kliniek uitgevoerde laboratoriumonderzoeken
 • Korting op onder andere urine-, ontlasting- en bloedonderzoeken die in de kliniek uitgevoerd worden.

En nog meer voordelen om uw dier gezond te houden:
 • Ieder half jaar een gezondheidscheck om eventuele aandoeningen op tijd op te sporen.
 • 10% korting op gebitsreiniging bij uw dier.
 • Gebitsproblemen kunnen de algehele gezondheid van uw dier in gevaar brengen, een schoon gebit is dan ook van belang.
 •  Eén keer per jaar een paraveterinair consult.
 •  50% korting op chippen en registreren bij de kat.
 •   Nagels knippen wanneer dat nodig is.


Maandelijkse Tarieven

Kat                                                               €14.95
Hond – klein <10kg                           €15.95

Hond – middelgrote 10.1-25kg €16.95
Hond – groot 25.1-40kg                 €18.95
Hond – zeer groot 40.1kg              €23.95

*Voorbeeld besparingen zijn gebaseerd op een kleine hond die tot 10kg weegt. De voordelen van het HPC-loyaliteitsprogramma zijn: initiële vaccinatie (inclusief besmettelijke hondenhoest), jaarrond producten voor vlooien en ontwormen, 50% korting op chippen bij de kat, 10% korting op castratie, 10% korting op gebitsreiniging (hieronder valt de reiniging/tandsteenbehandeling, exclusief overige handelingen en producten), onbeperkt nagels knippen. De kosten van de losse aankoop van deze goederen en diensten (gebaseerd op gemiddelde prijzen uit een steekproef onder CVS-praktijken) zouden resulteren in een gemiddelde jaarlijkse besparing van meer dan €100. De voordelen, kosten en besparingen variëren naargelang het type en de grootte van uw huisdier.Volledige informatie beschikbaar op www.healthypetclub.nl. Het loyaliteitsprogramma van The Healthy Pet Club Nederland wordt beheerd door CVS (UK) Ltd.

Cat Friendly level gold

Kliniek voor Gezelschapsdieren is CatFriendly Gold. Dit betekend dat katten, kattenwelzijn en geneeskunde bij ons hoog in het vaandel staan!
Zo hebben wij een speciale wachtruimte voor de kat, een speciale opname voor de kat – hier zijn honden niet toegestaan! Ook letten wij erop dat de kat tijdens het consult en behandeling zo min mogelijk stress ervaart. 

Om ons Gold Level te behouden hebben wij regelmatig intern overleg, nascholing en kwaliteitscontroles van buiten af.


Voor het vervoeren van de kat en behandeling van de kat hebben we speciale tips. Dit zorgt ervoor dat de kat, en u als eigenaar, een zo prettig mogelijke ervaring bij ons zullen hebben.

GEWICHTSCONTROLE VAN HUISDIEREN

Zo’n 40% van de honden en katten in Nederland is te zwaar. Aan overgewicht zijn grote gezondheidsrisico’s verbonden. Wanneer uw huisdier lijdt aan overgewicht, bieden wij een afvalprogramma aan om u te helpen uw dier op een gezond gewicht te krijgen én te houden. De begeleiding hiervan is kosteloos.


Het is van groot belang dat uw dier een gezond lichaamsgewicht bereikt en daar is goede begeleiding bij nodig; zowel om dit in een verantwoord tempo te bereiken als om de juiste voeding te kiezen. Onze assistentes Jennifer en Nicole zijn opgeleid tot voedingsconsulente en helpen u graag!


Twijfelt u of uw dier op het juiste gewicht zit? Even binnenlopen om uw dier te wegen mag natuurlijk altijd!

Maak een afspraak voor gewichtscontrole

Assistente Jennifer: "Hallo! Ik ben Jennifer, de gewichtsconsulente van de kliniek in Dieren en Velp. Zo'n 40 – 50% van de huisdieren in ons land heeft last van overgewicht, en dit kan serieuze gevolgen hebben voor de gezondheid van dieren. Daarom help ik u en uw huisdier graag om een ideaal lichaamsgewicht bij uw dier te bereiken en te behouden.  Hoe weet u of uw huisdier hier ook last van heeft, zonder dat daar direct een weegschaal aan te pas komt? Kijk goed naar uw dier. Is het antwoord op één of meerdere van de onderstaande vragen nee, dan is het verstandig om uw dier goed te laten wegen bij ons en naar zijn of haar conditie te laten kijken of er sprake is van overgewicht. 

Hond:

 • Kan uw hond lange stukken wandelen zonder snel buiten adem te zijn?
 • Is uw hond nog speels?
 • Kunt u, zonder hard te duwen, de ribben voelen bij uw hond?
 • Is uw hond alert en actief?

Kat:

 • Is uw kat actief?- Is uw kat nog speels?
 • Kan uw kat nog op dingen springen?
 • Kan uw kat bij alle delen van het lichaam om zich goed te wassen en verzorgen?

Katten zijn echte binnenvetters, dus de plek waar u het beste kunt zien of uw kat te zwaar is, is bij de buik. 

Twijfelt u (of weet u het zeker) of uw dier last heeft van overgewicht, maak dan vrijblijvend een afspraak op de praktijk bij mij. Ik zal uw dier wegen, de algehele lichamelijke conditie beoordelen en dit met u bespreken. Wanneer uw dier inderdaad overgewicht heeft, kunnen we een ‘afvalplan’ opstellen voor uw huisdier, om verantwoord af te vallen naar het streefgewicht. Met regelmatige gewichtscontroles houden we in de gaten hoe het afvallen verloopt. De begeleiding van het traject is geheel kosteloos; u betaalt alleen de voeding voor uw dier."

Assistente Nicole: "Hoi! Mijn naam is Nicole, ik ben afgestudeerd als dierenartsassistente in 2017. Op het moment ligt mijn interesse op de kliniek bij voeding, met name om samen te zorgen dat uw huisdier goed op gewicht blijft. Daarom mag ik mijzelf de gewichtsconsulent van onze kliniek in Brummen noemen. Mijn doel is om samen met u ervoor te zorgen dat uw huisdier goed en verantwoordelijk afvalt en gezond door het leven gaat (en blijft!). In deze kliniek ga ik een gewichtsprogramma opstarten, dit houdt in dat we samen gaan kijken of het gewicht van u huisdier ook het ideale gewicht is. Er zijn in Nederland heel veel honden en katten die last van overgewicht hebben.  Als dit niet wordt aangepakt kan dit serieuze gevolgen hebben voor de gezondheid van uw huisdier. Als dit ook bij uw huisdier het geval is, wil ik samen het traject aangaan.

Voor regelmatige gewichtscontroles van uw huisdier kunt u in Brummen op controle komen om te wegen, zo krijgen we een goed beeld hoe het gaat met uw huisdier en of er nog aanpassingen gedaan moeten worden. De begeleiding van dit traject is geheel kosteloos, u betaald alleen de voeding voor uw huisdier.


Hoe weet u of uw huisdier hiervoor in aanmerking komt? De eerste signalen zijn:


 • Als u de ribben bijna niet of niet meer kan voelen, dit zonder al teveel druk uit te oefenen.
 • Als u van bovenaf achter de ribben geen of weinig taille ziet.
 • Als uw huisdier sneller moe wordt tijdens het wandelen en minder actief is."

SENIORCONSULT VOOR OUDERE HUISDIEREN

Spoor ouderdomsproblemen bij uw hond of kat tijdig op. Veel ouderdomsgerelateerde aandoeningen hebben vaak geen duidelijke signalen, totdat het probleem al ernstig is geworden. Tijdens het seniorconsult bij de Kliniek voor Gezelschapsdieren wordt uw huisdier uitgebreid lichamelijk onderzocht. Er wordt een urineonderzoek gedaan, waarbij o.a. gekeken wordt naar rode en witte bloedcellen, kristallen, suiker, eiwitten en de concentratie. Dit is een belangrijke graadmeter voor de gezondheid van uw huisdier. Ook wordt er bloedonderzoek gedaan, waarmee we een beeld krijgen van het functioneren van de organen van uw huisdier. Dit alles samen geeft een compleet beeld van de algemene conditie van uw huisdier. Door afwijkingen tijdig op te sporen, hopen we uw geliefde huisdier langer en gezonder te laten leven.

JUNIORCONTROLE VOOR PUPS

Wanneer uw pup 6 maanden oud is, ontvangt u een uitnodiging voor de juniorcontrole. Hierbij wordt de groei, conditie, gezondheid en ontwikkeling van uw pup beoordeeld door een van de dierenartsen van de Kliniek voor Gezelschapsdieren.

Kliniek voor Gezelschapsdieren
Buitensingel 5
6951 AW Dieren


Contactgegevens

: 0313-420032

: info@kliniek-dieren.nl

KvK 09164571


IBANNL16RABO0316156523
BTWNL8178.89.292.B01

Hier leest u onze Algemene Voorwaarden en onze Privacyverklaring

De Kliniek voor Gezelschapsdieren in Dieren, Velp en Brummen biedt optimale zorg voor uw huisdier.

Kliniek Velperbroek

Churchillplein 

6883 EW Velp


Contactgegevens

: 026-3030436

WVEE EVDS

Kliniek Brummen

Tuinstraat 2

C6971 BJ Brummen


Contactgegevens

: 0575-567467