Zorg op maat voor elk dier in Dieren

Zorg op maat: dat is ons doel voor iedere patiënt. Naast zieke huisdieren beter maken, is preventieve zorg ook van groot belang. Denk hierbij aan gezondheidschecks, voeding, vaccinaties, (over)gewicht, groei en parasietenbestrijding. De Kliniek voor Gezelschapsdieren biedt dan ook zorg op maat aan in elke levensfase van uw huisdier.

Met uw kat naar de dierenarts

Is uw kat erg gestrest tijdens een bezoek aan de dierenarts of wilt u dit voorkomen?  In onze kliniek in Dieren hebben wij speciale aanpassingen gedaan om het stressniveau bij uw kat zo laag mogelijk te houden.
Er is een speciale kattenwachtruimte waar u uw kat in het reismandje op hoogte neer kunt zetten. Zo hoeft uw kat niet in de buurt van honden te wachten. 
- Er is een aparte spreekkamer waar alleen katten behandeld worden, zodat er geen luchtjes hangen van honden wat stress kan veroorzaken. 
- Bovendien maken we gebruik van Feliway. 
- Onze dierenartsen en assistentes benaderen uw kat op een rustige, katvriendelijke manier. 
- In onze opname zijn ruime hokken met schuilmogelijkheden voor uw kat. 
Wij willen het dierenartsbezoek voor zowel uw kat als voor u als eigenaar zo plezierig mogelijk maken. GEWICHTSCONTROLE VAN HUISDIEREN

Zo’n 40% van de honden en katten in Nederland is te zwaar. Aan overgewicht zijn grote gezondheidsrisico’s verbonden. Wanneer uw huisdier lijdt aan overgewicht, bieden wij een afvalprogramma aan om u te helpen uw dier op een gezond gewicht te krijgen én te houden. De begeleiding hiervan is kosteloos.


Het is van groot belang dat uw dier een gezond lichaamsgewicht bereikt en daar is goede begeleiding bij nodig; zowel om dit in een verantwoord tempo te bereiken als om de juiste voeding te kiezen. Onze assistentes Bregje en Nicole zijn opgeleid tot voedingsconsulente en helpen u graag!


Twijfelt u of uw dier op het juiste gewicht zit? Even binnenlopen om uw dier te wegen mag natuurlijk altijd!

Maak een afspraak voor gewichtscontrole

Assistente Bregje: "Hallo! Ik ben Bregje, de gewichtsconsulente van de kliniek in Dieren en Velp. Zo'n 40 – 50% van de huisdieren in ons land heeft last van overgewicht, en dit kan serieuze gevolgen hebben voor de gezondheid van dieren. Daarom help ik u en uw huisdier graag om een ideaal lichaamsgewicht bij uw dier te bereiken en te behouden.  Hoe weet u of uw huisdier hier ook last van heeft, zonder dat daar direct een weegschaal aan te pas komt? Kijk goed naar uw dier. Is het antwoord op één of meerdere van de onderstaande vragen nee, dan is het verstandig om uw dier goed te laten wegen bij ons en naar zijn of haar conditie te laten kijken of er sprake is van overgewicht. 

Hond:

  • Kan uw hond lange stukken wandelen zonder snel buiten adem te zijn?
  • Is uw hond nog speels?
  • Kunt u, zonder hard te duwen, de ribben voelen bij uw hond?
  • Is uw hond alert en actief?

Kat:

  • Is uw kat actief?- Is uw kat nog speels?
  • Kan uw kat nog op dingen springen?
  • Kan uw kat bij alle delen van het lichaam om zich goed te wassen en verzorgen?

Katten zijn echte binnenvetters, dus de plek waar u het beste kunt zien of uw kat te zwaar is, is bij de buik. 

Twijfelt u (of weet u het zeker) of uw dier last heeft van overgewicht, maak dan vrijblijvend een afspraak op de praktijk bij mij. Ik zal uw dier wegen, de algehele lichamelijke conditie beoordelen en dit met u bespreken. Wanneer uw dier inderdaad overgewicht heeft, kunnen we een ‘afvalplan’ opstellen voor uw huisdier, om verantwoord af te vallen naar het streefgewicht. Met regelmatige gewichtscontroles houden we in de gaten hoe het afvallen verloopt. De begeleiding van het traject is geheel kosteloos; u betaalt alleen de voeding voor uw dier."

Assistente Nicole: "Hoi! Mijn naam is Nicole, ik ben afgestudeerd als dierenartsassistente in 2017. Op het moment ligt mijn interesse op de kliniek bij voeding, met name om samen te zorgen dat uw huisdier goed op gewicht blijft. Daarom mag ik mijzelf de gewichtsconsulent van onze kliniek in Brummen noemen. Mijn doel is om samen met u ervoor te zorgen dat uw huisdier goed en verantwoordelijk afvalt en gezond door het leven gaat (en blijft!). In deze kliniek ga ik een gewichtsprogramma opstarten, dit houdt in dat we samen gaan kijken of het gewicht van u huisdier ook het ideale gewicht is. Er zijn in Nederland heel veel honden en katten die last van overgewicht hebben.  Als dit niet wordt aangepakt kan dit serieuze gevolgen hebben voor de gezondheid van uw huisdier. Als dit ook bij uw huisdier het geval is, wil ik samen het traject aangaan.

Voor regelmatige gewichtscontroles van uw huisdier kunt u in Brummen op controle komen om te wegen, zo krijgen we een goed beeld hoe het gaat met uw huisdier en of er nog aanpassingen gedaan moeten worden. De begeleiding van dit traject is geheel kosteloos, u betaald alleen de voeding voor uw huisdier.


Hoe weet u of uw huisdier hiervoor in aanmerking komt? De eerste signalen zijn:


  • Als u de ribben bijna niet of niet meer kan voelen, dit zonder al teveel druk uit te oefenen.
  • Als u van bovenaf achter de ribben geen of weinig taille ziet.
  • Als uw huisdier sneller moe wordt tijdens het wandelen en minder actief is."

SENIORCONSULT VOOR OUDERE HUISDIEREN

Spoor ouderdomsproblemen bij uw hond of kat tijdig op. Veel ouderdomsgerelateerde aandoeningen hebben vaak geen duidelijke signalen, totdat het probleem al ernstig is geworden. Tijdens het seniorconsult bij de Kliniek voor Gezelschapsdieren wordt uw huisdier uitgebreid lichamelijk onderzocht. Er wordt een urineonderzoek gedaan, waarbij o.a. gekeken wordt naar rode en witte bloedcellen, kristallen, suiker, eiwitten en de concentratie. Dit is een belangrijke graadmeter voor de gezondheid van uw huisdier. Ook wordt er bloedonderzoek gedaan, waarmee we een beeld krijgen van het functioneren van de organen van uw huisdier. Dit alles samen geeft een compleet beeld van de algemene conditie van uw huisdier. Door afwijkingen tijdig op te sporen, hopen we uw geliefde huisdier langer en gezonder te laten leven.

STRESSVRIJ WACHTEN VOOR KATTEN

Is uw kat erg gestrest tijdens een bezoek aan de dierenarts of wilt u dit voorkomen? In onze kliniek in Dieren is een speciale kattenwachtruimte, zodat het stressniveau bij voorbaat zo laag mogelijk wordt gehouden. Wanneer uw kat het erg spannend vindt om naar ons toe te gaan of misschien vooral honden juist erg spannend vindt, kunt u dit bij ons aangeven. Dan proberen wij hier zoveel mogelijk rekening mee te houden.

GRATIS PUPPY-PARTY

Dit is een leuke en leerzame gelegenheid waar u met al uw vragen over uw pup terecht kunt. Deelname is gratis; opgeven kan via e-mail, telefonisch (0313 - 42 00 32) of aan de balie.

JUNIORCONTROLE VOOR PUPS

Wanneer uw pup 6 maanden oud is, ontvangt u een uitnodiging voor de juniorcontrole. Hierbij wordt de groei, conditie, gezondheid en ontwikkeling van uw pup beoordeeld door een van de dierenartsen van de Kliniek voor Gezelschapsdieren.

DRACHTIG WORDEN

In onze kliniek in Dieren begeleiden we vele diereigenaren bij het verantwoord fokken van een nestje. We beschikken hiervoor over de nodige kennis en apparatuur. Wij voeren onder andere de progesterontest bij de hond uit. Kijk hier voor meer informatie.

Kliniek voor Gezelschapsdieren
Buitensingel 5
6951 AW Dieren


Contactgegevens

: 0313-420032

: info@kliniek-dieren.nl

KvK 09164571


IBANNL16RABO0316156523
BTWNL8178.89.292.B01

Kliniek voor Gezelschapsdieren hanteert de Algemene Voorwaarden van de KNMvD. Deze kunt u hier downloaden

De Kliniek voor Gezelschapsdieren in Dieren, Velp en Brummen biedt optimale zorg voor uw huisdier.

Kliniek Velperbroek

Churchillplein 

16883 EW Velp


Contactgegevens

: 026-3030436

WVEE EVDS

Kliniek Brummen

Tuinstraat 2

C6971 BJ Brummen


Contactgegevens

: 0575-567467