Hulp bij fokken van huisdieren in Dieren

De Kliniek voor Gezelschapsdieren begeleidt vele diereigenaren bij het fokken van een nestje. We beschikken hiervoor over de nodige kennis en apparatuur om u van inseminatie tot geboorte te kunnen begeleiden.

FOKKERIJBEGELEIDING

U kunt bij de Kliniek voor Gezelschapsdieren terecht voor:

  • Klinisch onderzoek van de teef en bacteriologisch onderzoek voorafgaand aan een dekking.
  • Progesteronbepaling met de Immulite om nauwkeurig te bepalen wanneer de teef toe is aan de dekking, om de kans op een succesvolle dekking te vergroten. Indien er meerdere keren een progesterontest gedaan moet worden, kunt u kiezen voor een vruchtbaarheidspakket: voor een voordelige prijs zitten er in dit pakket 4 progesteronbepalingen en een echo dracht.
  • (Endoscopische) kunstmatige inseminatie. Een natuurlijke dekking heeft niet altijd de voorkeur of lukt soms niet. Bij sommige rassen gaat de natuurlijke dekking moeilijk. Het is bij ons mogelijk om uw teef onder endoscopische begeleiding rechtstreeks in de baarmoeder te laten insemineren.
  • Echo dracht tussen dag 28 en dag 35. Hierbij wordt de dracht bevestigd en kunnen we zien hoeveel pups de teef minimaal draagt; er kunnen meer pups zijn dan zichtbaar is op de echo, omdat achter de pups die in beeld zijn eventueel meer pups zitten.
  • Geboortebegeleiding.
  • Indien nodig een keizersnede. Als aan het eind van de dracht blijkt dat de teef door omstandigheden niet zelf kan werpen, dan kan het dier bij ons een keizersnede ondergaan. Wij voeren regelmatig een keizersnede uit bij honden, katten, konijnen en andere huisdieren.
PROGESTERONBEPALING

PROGESTERONBEPALING

Op de kliniek in Dieren voeren wij de progesteronbepaling met de Immulite uit. Voor een succesvolle dekking of inseminatie van de teef is het essentieel om het juiste moment van de dekking te bepalen. Met de Immulite kunnen we dit zeer nauwkeurig bepalen. Progesteron testen met de Immulite is de meest betrouwbare methode die er op dit moment is. Gemiddeld is een teef dekrijp rond de dertiende dag, maar er zijn grote individuele verschillen die variëren van dag 8 tot dag 18 van de loopsheid. Daarom is het van groot belang dat de progesteronwaarde in het bloed exact wordt bepaald met een nauwkeurige meetmethode. Wij adviseren om op dag 7-8 van de loopsheid te starten met progesteron testen.

hond in behandeling

Op maandag t/m zaterdag kunt u bij ons op afspraak terecht om bloed te prikken. U krijgt binnen enkele uren de uitslag van de test. Indien er meerdere keren een progesterontest gedaan moet worden, kunt u kiezen voor een vruchtbaarheidspakket: voor een voordelige prijs zitten er in dit pakket 4 Immulite progesteronbepalingen en een echo dracht.

Kliniek voor Gezelschapsdieren
Buitensingel 5
6951 AW Dieren
Contactgegevens

: 0313-420032

: info@kliniek-dieren.nl

KvK 09164571


IBANNL16RABO0316156523
BTWNL8178.89.292.B01

Kliniek voor Gezelschapsdieren hanteert de Algemene Voorwaarden van de KNMvD. Deze kunt u hier downloaden

De Kliniek voor Gezelschapsdieren in Dieren, Velp en Brummen biedt optimale zorg voor uw huisdier.

Kliniek Velperbroek

Churchillplein 

16883 EW Velp

Contactgegevens

: 026-3030436

WVEE EVDS

Kliniek Brummen

Tuinstraat 2

C6971 BJ Brummen

Contactgegevens

: 0575-567467