Fokkerijbegeleiding bij huisdieren in Dieren

De Kliniek voor Gezelschapsdieren begeleidt vele diereigenaren bij het fokken van een nestje. We beschikken hiervoor over de nodige kennis en apparatuur om u van inseminatie tot geboorte te kunnen begeleiden.

FOKKERIJBEGELEIDING

U kunt bij de Kliniek voor Gezelschapsdieren terecht voor:

  • Klinisch onderzoek van de teef en bacteriologisch onderzoek voorafgaand aan een dekking.
  • Progesteronbepaling met de Fujifilm Drichem om nauwkeurig te bepalen wanneer de teef toe is aan de dekking, om de kans op een succesvolle dekking te vergroten. Indien er meerdere keren een progesterontest gedaan moet worden, kunt u kiezen voor een vruchtbaarheidspakket: voor een voordelige prijs zitten er in dit pakket 4 progesteronbepalingen en een echo dracht.
  • (Endoscopische) kunstmatige inseminatie. Een natuurlijke dekking heeft niet altijd de voorkeur of lukt soms niet. Bij sommige rassen gaat de natuurlijke dekking moeilijk. Het is bij ons mogelijk om uw teef onder endoscopische begeleiding rechtstreeks in de baarmoeder te laten insemineren.
  • Echo dracht tussen dag 28 en dag 35. Hierbij wordt de dracht bevestigd en kunnen we zien hoeveel pups de teef minimaal draagt; er kunnen meer pups zijn dan zichtbaar is op de echo, omdat achter de pups die in beeld zijn eventueel meer pups zitten.
  • Geboortebegeleiding.
  • Indien nodig een keizersnede. Als aan het eind van de dracht blijkt dat de teef door omstandigheden niet zelf kan werpen, dan kan het dier bij ons een keizersnede ondergaan. Wij voeren regelmatig een keizersnede uit bij honden, katten, konijnen en andere huisdieren.

Progesteronbepaling 

Progesteron bepaling is de manier om door middel van bloedonderzoek nauwkeurig te bepalen wanneer de teef toe is aan dekking. Op deze manier wordt de kans op een succesvolle dekking vergroot. Vaak is het nodig een aantal bepalingen te laten doen om zo tot het juiste dekmoment te komen. Dan is het mogelijk te kiezen voor ons Vruchtbaarheidspakket: voor een aantrekkelijke prijs doen wij dan 4 progesteron bepalingen en een echo om te kijken of de hond inderdaad dragend is na de dekking.
Wij maken voor de progesteron bepaling gebruik van de Fujifilm Drichem, dit apparaat is speciaal ontwikkeld voor bloedtests bij hond en kat. Dit betekend dat het apparaat speciaal geijkt is op de progesteronwaardes van de hond. Hierdoor is de uitslag nóg betrouwbaarder dan bij de voorheen gebruikte Immulite (welke van origine in humane laboratoria werd gebruikt en dus eigenlijk op de waarden van de mens was ontworpen). Ook krijgt onze Fujifilm, net als de rest van onze laboratorium apparatuur, regelmatig een kwaliteitscontrole – dit om de betrouwbaarheid te vergroten en de kwaliteit constant goed te houden.


Op maandag t/m zaterdag kunt u bij ons op afspraak terecht om bloed te prikken. De progesterontest is met de Fujifilm Drichem nauwkeurig en snel uit te voeren; u krijgt binnen enkele uren de uitslagen van de test. 


APRIL 2019 - NIEUWS UIT ONS LABORATORIUM: Progesteron bepalingen gebeuren voortaan met nog betrouwbaardere apparatuur. Omdat onze Immulite na jaren trouwe dienst aan vervanging toe was, hebben wij gekozen voor een totaal nieuwe machine. Voortaan gebruiken wij voor onze progesteron bepalingen de Fujifilm Drichem, dit apparaat is speciaal ontwikkeld voor bloedtests bij hond en kat. Dit betekend dat het apparaat speciaal geijkt is op de progesteronwaardes van de hond. Hierdoor is de uitslag nóg betrouwbaarder dan bij de voorheen gebruikte Immulite (welke van origine in humane laboratoria werd gebruikt en dus eigenlijk op de waarden van de mens was ontworpen). Ook krijgt onze Fujifilm, net als de rest van onze laboratorium apparatuur, regelmatig een kwaliteitscontrole – dit om de betrouwbaarheid te vergroten en de kwaliteit constant goed te houden.Klein "nadeel" is dat deze nieuwe apparatuur werkt met een andere eenheid (De Immulite gebruikte ng/ml en de nieuwe Fujifilm gebruikt nmol/L). De waarden zullen dus anders zijn dan u gewend bent van onze Immulite. 

Kliniek voor Gezelschapsdieren
Buitensingel 5
6951 AW Dieren


Contactgegevens

: 0313-420032

: info@kliniek-dieren.nl

KvK 09164571


IBANNL16RABO0316156523
BTWNL8178.89.292.B01

Kliniek voor Gezelschapsdieren hanteert de Algemene Voorwaarden van de KNMvD. Deze kunt u hier downloaden

De Kliniek voor Gezelschapsdieren in Dieren, Velp en Brummen biedt optimale zorg voor uw huisdier.

Kliniek Velperbroek

Churchillplein 

16883 EW Velp


Contactgegevens

: 026-3030436

WVEE EVDS

Kliniek Brummen

Tuinstraat 2

C6971 BJ Brummen


Contactgegevens

: 0575-567467