Dermatologie voor dieren in Dieren

Dermatologie is een specialisme binnen de diergeneeskunde dat zich bezighoudt met aandoeningen van de huid, nagels, haren en vacht, maar ook de oren. Huidziekten zijn zeer algemeen en kunnen bij uw huisdier veel last veroorzaken, zoals jeuk en ontstoken plekken. De klachten kunnen beperkt blijven tot kale plekken zonder jeuk, een schilferige huid of pukkeltjes. Echter kunnen de klachten zich uitbreiden tot extreme jeuk en verlies van normale structuur van huid, vacht en nagels.

HUIDPROBLEMEN BEHANDELEN BIJ DIEREN

De voorgeschiedenis of anamnese is bij de dermatologie van groot belang. Mede hierom hebben wij een vragenlijst opgesteld zodat u de dierenarts kunt helpen om sneller de oorzaak van de jeuk of huidproblemen te achterhalen.

 De huid heeft een beperkt reactiepatroon en veel aandoeningen lijken klinisch op elkaar (rode huid met bultjes, kale huid met schilfers, etc.). Verschillende aandoeningen zoals allergieën, huidparasieten, bacteriële, gist- of schimmelinfecties, maar ook huidkanker kunnen overeenkomstige klachten veroorzaken.


Elk van deze aandoeningen vereist een eigen behandeling. Daarom is het belangrijk om te weten te komen met welke huidziekte uw dier te maken heeft.
De diagnostiek van huidziekten bestaat in eerste instantie vooral uit inspectie: goed kijken, beschrijven en vastleggen wat er wordt gezien. Vaak is nader onderzoek nodig: microscopisch onderzoek van huidafkrabsels, huidafdrukken, haarpluksels of plakbandmonsters.
Ook cytologisch onderzoek – het kijken naar ontstekingscellen om eventuele bacteriën en gisten in beeld te brengen – behoort tot dit onderzoek. Bloedonderzoek voor het identificeren van allergenen in het bloed, schimmelkweek en weefselonderzoek van huidbiopten door een patholoog behoren ook tot de eventuele vervolgstappen. 


Bij Kliniek voor Gezelschapsdieren in Dieren kunnen we veel huidziekten diagnosticeren en behandelen. Onze dierenartsen staan elke dag voor u klaar. Bij veel dieren is het noodzakelijk om op zoek te gaan naar een onderliggende oorzaak voor de huidklachten.

Kliniek voor Gezelschapsdieren
Buitensingel 5
6951 AW Dieren


Contactgegevens

: 0313-420032

: info@kliniek-dieren.nl

KvK 09164571


IBANNL16RABO0316156523
BTWNL8178.89.292.B01

Kliniek voor Gezelschapsdieren hanteert de Algemene Voorwaarden van de KNMvD. Deze kunt u hier downloaden

De Kliniek voor Gezelschapsdieren in Dieren, Velp en Brummen biedt optimale zorg voor uw huisdier.

Kliniek Velperbroek

Churchillplein 

16883 EW Velp


Contactgegevens

: 026-3030436

WVEE EVDS

Kliniek Brummen

Tuinstraat 2

C6971 BJ Brummen


Contactgegevens

: 0575-567467