Dermatologie voor dieren in Dieren

Dermatologie is een specialisme binnen de diergeneeskunde dat zich bezighoudt met aandoeningen van de huid, nagels, haren en vacht, maar ook de oren. Huidziekten zijn zeer algemeen en kunnen bij uw huisdier veel last veroorzaken, zoals jeuk en ontstoken plekken. De klachten kunnen beperkt blijven tot kale plekken zonder jeuk, een schilferige huid of pukkeltjes. Echter kunnen de klachten zich uitbreiden tot extreme jeuk en verlies van normale structuur van huid, vacht en nagels.

HUIDPROBLEMEN BEHANDELEN BIJ DIEREN

 De huid heeft een beperkt reactiepatroon en veel aandoeningen lijken klinisch op elkaar (rode huid met bultjes, kale huid met schilfers, etc.). Verschillende aandoeningen zoals allergieën, huidparasieten, bacteriële, gist- of schimmelinfecties, maar ook huidkanker kunnen overeenkomstige klachten veroorzaken.


Elk van deze aandoeningen vereist een eigen behandeling. Daarom is het belangrijk om te weten te komen met welke huidziekte uw dier te maken heeft.
De diagnostiek van huidziekten bestaat in eerste instantie vooral uit inspectie: goed kijken, beschrijven en vastleggen wat er wordt gezien. Vaak is nader onderzoek nodig: microscopisch onderzoek van huidafkrabsels, huidafdrukken, haarpluksels of plakbandmonsters.
Ook cytologisch onderzoek – het kijken naar ontstekingscellen om eventuele bacteriën en gisten in beeld te brengen – behoort tot dit onderzoek. Bloedonderzoek voor het identificeren van allergenen in het bloed, schimmelkweek en weefselonderzoek van huidbiopten door een patholoog behoren ook tot de eventuele vervolgstappen. 


Bij Kliniek voor Gezelschapsdieren in Dieren kunnen we veel huidziekten diagnosticeren en behandelen. Dierenarts Erik Jan Tjalsma is om de week op woensdagmiddag (tussen 13.00-15.00 uur) bij ons op de praktijk. Hij legt zich al zo’n 30 jaar toe op huidproblemen bij de hond en kat. In de jaren 90 was hij deelnemer aan de twee cursussen dermatologie van de ESAVS in Luxemburg en Barcelona in de jaren 90. In 1999 haalde hij het part I examen van de European College of Vet. Dermatology. Daarna behandelde hij 12 jaar lang de huidpatiënten van het Verwijscentrum De Tweede Lijn in Wilhelminaoord – en nu dus ook bij ons!

Kliniek voor Gezelschapsdieren
Buitensingel 5
6951 AW Dieren


Contactgegevens

: 0313-420032

: info@kliniek-dieren.nl

KvK 09164571


IBANNL16RABO0316156523
BTWNL8178.89.292.B01

Hier leest u onze Algemene Voorwaarden en onze Privacyverklaring

De Kliniek voor Gezelschapsdieren in Dieren, Velp en Brummen biedt optimale zorg voor uw huisdier.

Kliniek Velperbroek

Churchillplein 

6883 EW Velp


Contactgegevens

: 026-3030436

WVEE EVDS

Kliniek Brummen

Tuinstraat 2

C6971 BJ Brummen


Contactgegevens

: 0575-567467