Dierenchirurgie met de nieuwste technieken in Dieren

Onze klinieken in Dieren en Velp beschikken over modern ingerichte operatiekamers. Op iedere werkdag worden chirurgische ingrepen uitgevoerd, variërend van laparoscopische sterilisaties, castraties en gebitsbehandelingen tot oogoperaties en de meest uitgebreide specialistische orthopedische ingrepen. Om wat voor operatie het ook gaat, uw dier is bij de Kliniek voor Gezelschapsdieren in goede handen en wordt met de grootst mogelijke zorg behandeld.

LAPAROSCOPISCHE BEHANDELING VAN HUISDIEREN

Met het laparoscopisch opereren gaan we een stap verder in de operatietechnieken: opereren via een kijkoperatie. Voor uw huisdier is dit een stuk minder ingrijpend: er hoeven slechts twee kleine gaatjes in de buik gemaakt te worden om een operatie uit te kunnen voeren. Laparoscopisch opereren zorgt voor een kortere operatieduur, sneller herstel van uw huisdier en minder kans op wondinfectie. Alle teefjes worden laparoscopisch gesteriliseerd bij de Kliniek voor Gezelschapsdieren; deze operatietechniek is veel minder belastend dan de 'ouderwetse' buikoperatie.

LAPAROSCOPISCHE INGREPEN

Ingrepen die laparoscopisch bij uw huisdier gedaan kunnen worden zijn bijvoorbeeld:

  • Laparoscopische sterilisatie bij de hond (teef).
  • Laparoscopisch verwijderen binnenbal cryptorch bij de reu.
  • Gastropexie, oftewel laparoscpisch de maag vastzetten. Dit is ter voorkoming van een maagdraaiing. Elke hond van een wat groter ras kan een maagdraaiing krijgen, maar risicorassen zijn honden met een diepe borstkas zoals de Duitse Dog, Sint Bernhard, Ierse Wolfshond en Dobermann.

ORTHOPEDIE

Wij hebben ruime ervaring en kennis op het gebied van orthopedie en orthopedische operaties bij honden, katten, konijnen en knaagdieren. Kijk hier voor meer informatie.

HANDELSWIJZE BIJ OPERATIES

Indien uw dier geopereerd moet worden maken we hiervoor een afspraak. Het dier mag 's morgens bij ons gebracht worden. De dieren mogen na een operatie pas naar huis als ze goed wakker zijn na de narcose. Meestal zal dit wel nog dezelfde dag zijn. Als uw dier eerder dan de afgesproken tijd zo goed wakker is dat hij of zij naar huis mag zullen wij contact met u opnemen.

Kliniek voor Gezelschapsdieren werkt met gasaneasthesie in onze operatiekamers. In vergelijking met injectieanesthesie is dit nauwkeuriger en hierdoor veel veiliger. Ook kan uw dier hiermee beademd worden. Vóór de narcose wordt uw dier aan het infuus gelegd. Dit doen wij voor de veiligheid en omdat de recovery (wakker worden van de narcose) dan sneller verloopt. Tijdens de operatie verbinden wij uw dier aan de capnograaf en ECG. Hiermee wordt de ademhaling en hartslag goed in de gaten gehouden. Risico’s worden zo tot een minimum beperkt.  In de operatieruimtes hebben we de beschikking over geavanceerde endoscopie apparatuur; hiermee kunnen we scopiën en laparoscopische ingrepen uitvoeren, zoals laparoscopische sterilisatie.

Nieuwe operatietechnieken worden, indien deze relevant zijn voor onze kliniek, aangeleerd en uitgevoerd.

Kliniek voor Gezelschapsdieren
Buitensingel 5
6951 AW Dieren


Contactgegevens

: 0313-420032

: info@kliniek-dieren.nl

KvK 09164571


IBANNL16RABO0316156523
BTWNL8178.89.292.B01

Hier leest u onze Algemene Voorwaarden en onze Privacyverklaring

De Kliniek voor Gezelschapsdieren in Dieren, Velp en Brummen biedt optimale zorg voor uw huisdier.

Kliniek Velperbroek

Churchillplein 

6883 EW Velp


Contactgegevens

: 026-3030436

WVEE EVDS

Kliniek Brummen

Tuinstraat 2

C6971 BJ Brummen


Contactgegevens

: 0575-567467