Lees hier de blog van Kliniek voor Gezelschapsdieren in Dieren

 • 08/06/2021
  Gebitsproblemen bij huisdieren

  Gebitsproblemen zijn een veel voorkomende aandoening bij onze huisdieren. Bij maar liefst 8 op de 10 honden en katten van 3 jaar en ouder komen gebitsproblemen voor. Goede gebitsverzorging is ontzettend belangrijk voor de algehele gezondheid van uw huisdier. Naarmate tandplak wordt omgezet in tandsteen en tandvlees ongemerkt ontstoken raakt, vinden bacteriën hun weg verder naar binnen waar ze verdere infecties veroorzaken. Dit kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen: tanden of kiezen kunnen verloren gaan en er kunnen zelfs ontstekingen in belangrijke organen zoals hart en nieren ontstaan.

  Gelukkig kunt u gebitsproblemen goed voorkomen door goede verzorging van het gebit van uw huisdier. Hier leest u meer over de symptomen en de preventie van gebitsproblemen bij huisdieren.

  Lees meer
 • 05/01/2021
  Diergeneeskunde: van diagnose tot chirurgie

  De Kliniek voor Gezelschapsdieren onderzoekt en behandelt verschillende soorten gezelschapsdieren, inclusief honden, katten, konijnen, knaagdieren, fretten en vogels, in Dieren, Velp en Brummen. Dankzij onze goed opgeleide dierenartsen en assistenten, en met behulp van moderne faciliteiten en apparatuur, kunt u bij ons terecht voor veel verschillende aspecten van de diergeneeskunde. Van diagnose tot (orthopedische) chirurgie – bij ons is uw huisdier verzekerd van de beste zorg. Lees verder voor meer informatie.

  Lees meer
 • 05/01/2021
  Diergeneeskunde: van dermatologie tot tandheelkunde

  Heeft uw kat een rode, schilferige huid? Of heeft uw hond moeite met eten en een slechte adem? Bij de Kliniek voor Gezelschapsdieren in Dieren, Velp en Brummen kunt u zes dagen per week terecht voor diverse behandelingen, inclusief preventieve zorg en onderzoeken met moderne apparatuur. Hieronder vallen ook dermatologie (bij huidproblemen) en tandheelkunde. Tenslotte begeleidt onze dierenkliniek u graag bij het fokken van uw honden, katten of konijnen. Hier leest u meer over deze aspecten van de diergeneeskunde.

  Lees meer
 • DIAGNOSTIEK MET DE MODERNSTE APPARATUUR
  08/09/2020
  Diagnostiek bij huisdieren

  Als uw huisdier ziek is, wilt u natuurlijk het liefst zo snel mogelijk weten wat er aan de hand is. Zo weet u waar u aan toe bent, en kan er meteen met de juiste behandeling worden gestart. Om snel de juiste diagnose te kunnen stellen maakt de Kliniek voor Gezelschapsdieren in Dieren en Rheden gebruik van moderne apparatuur. Op locatie in Dieren kunnen wij diverse soorten onderzoek direct uitvoeren. Hier leest u meer over diagnostiek en de verschillende soorten onderzoek.

  Lees meer
 • 08/09/2020
  Wat u moet weten over huisdierenchirurgie

  Of het nou om een grote of een kleine ingreep gaat, het is nooit fijn als uw huisdier geopereerd moet worden. Gelukkig kunt u erop vertrouwen dat uw huisdier bij ons in goede handen is. Door u van tevoren goed te laten informeren over de procedure, kunt u uw geliefde viervoeter met een gerust hart bij ons achterlaten. Hier leest u daarom meer over huisdierenchirurgie bij de Kliniek voor Gezelschapsdieren in Dieren en Rheden.

  Lees meer
 • 20/04/2020
  Orthopedie voor huisdieren

  Heeft uw huisdier moeite met bewegen na een ongeval of zonder duidelijk aantoonbare oorzaak? Orthopedisch onderzoek zal in de meeste gevallen noodzakelijk zijn om te bepalen wat er aan de hand is en hoe het beste tot behandeling kan worden overgegaan. Wij vertellen u hier graag meer over.

  Lees meer
 • 20/04/2020
  Dermatologie voor huisdieren

  Net als wij kunnen onze huisdieren flink last hebben van huidklachten zoals jeuk en uitslag. Vaak is de onderliggende oorzaak relatief onschuldig en makkelijk te behandelen, maar huidproblemen kunnen ook veroorzaakt worden door kanker. Omdat veel huidaandoeningen bij dieren vergelijkbare symptomen hebben, zoals roodheid, huidschilfers en veel bijten, schuren of krabben, is het moeilijk voor u om zelf de oorzaak vast te stellen. Wij raden daarom aan om even bij uw dierenartsenpraktijk langs te gaan, zodat een dermatoloog uw hond of kat kan onderzoeken.

  Lees meer
 • 24/10/2019
  Gebitsverzorging bij huisdieren

  Als mens poetsen wij in het dagelijks leven gemiddeld twee keer per dag onze tanden. Wist u dat een schoon gebit ook voor uw kat of hond van groot belang is? Een schoon gebit helpt diverse gezondheidsproblemen te voorkomen, en daarmee vervelende tripjes naar de dierenarts. Lees verder om te ontdekken hoe u voor een goede mondhygiëne bij uw hond of kat zorgt.

  Lees meer
 • 24/10/2019
  Wat is een katvriendelijke kliniek?

  Katten hechten erg aan hun vertrouwde omgeving. Ze houden niet van nieuwe ervaringen en onbekende geuren en geluiden kunnen dan ook snel stress veroorzaken. Bij een bezoek aan de dierenkliniek moet de kat in een kattenmandje vervoerd worden, in een wachtkamer zitten waar vaak ook honden aanwezig zijn en onderzocht worden door een dierenarts. Het is dus geen wonder dat een bezoek aan de dierenartsenpraktijk voor uw kat een traumatische ervaring kan zijn!

  Lees meer
 • 24/10/2019
  Uw hond of kat laten castreren of steriliseren

  Er zijn verschillende redenen om een dier te castreren of steriliseren. Om ongewenste dekking/dracht te voorkomen, maar ook om medische redenen of gedragsredenen. Speciale jubileumactie: in november bestaat Kliniek voor Gezelschapsdieren 20 jaar en krijgt u bij onze klinieken in Dieren en Velp, Gelderland, 10% korting als u uw hond of kat laat castreren of steriliseren

  Lees meer

Kliniek voor Gezelschapsdieren
Buitensingel 5
6951 AW Dieren


Contactgegevens

: 0313-420032

: info@kliniek-dieren.nl

KvK 09164571


IBANNL16RABO0316156523
BTWNL8178.89.292.B01

Hier leest u onze Algemene Voorwaarden en onze Privacyverklaring

De Kliniek voor Gezelschapsdieren in Dieren, Velp en Brummen biedt optimale zorg voor uw huisdier.

Kliniek Velperbroek

Churchillplein 

6883 EW Velp


Contactgegevens

: 026-3030436

WVEE EVDS

Kliniek Brummen

Tuinstraat 2

C6971 BJ Brummen


Contactgegevens

: 0575-567467