Diergeneeskunde: van diagnose tot chirurgie

De Kliniek voor Gezelschapsdieren onderzoekt en behandelt verschillende soorten gezelschapsdieren, inclusief honden, katten, konijnen, knaagdieren, fretten en vogels, in Dieren, Velp en Brummen. Dankzij onze goed opgeleide dierenartsen en assistenten, en met behulp van moderne faciliteiten en apparatuur, kunt u bij ons terecht voor veel verschillende aspecten van de diergeneeskunde. Van diagnose tot (orthopedische) chirurgie – bij ons is uw huisdier verzekerd van de beste zorg. Lees verder voor meer informatie.

Diagnostiek

Om de juiste behandeling aan te kunnen bieden, is het essentieel dat de juiste diagnose wordt gesteld. Het is vaak moeilijk om in een oogopslag te zien wat er scheelt aan uw dier. Daarom beschikt onze dierenkliniek in Dieren over diverse beeldvormende technieken en moderne analyseapparatuur. U kunt bij ons daarom terecht voor onder andere echografie, röntgenologie, endoscopie, microscopie, urine- en ontlastingonderzoek, bloedonderzoek en bacteriologie.

Chirurgie

Wij voeren diverse chirurgische ingrepen uit in onze operatiekamers in Dieren en Velp. Wij kiezen waar mogelijk voor een laparoscopische (kijk)operatie, omdat dit minder ingrijpend is dan een traditionele operatie. Zo voeren wij veel laparoscopische sterilisaties en castraties uit, en kunnen wij met deze techniek bij grote hondenrassen ook de maag vastzetten om een (mogelijk fatale) maagdraaiing te voorkomen. Ook gebitsbehandelingen onder narcose en orthopedische ingrepen voeren wij met de grootste zorg voor uw huisdier uit.
Een operatie vindt altijd plaats op afspraak. U brengt uw huisdier 's ochtends naar ons toe, en komt uw geliefde viervoeter weer ophalen als hij of zij goed wakker is na de narcose. Dit is vaak nog dezelfde dag. Wij maken uitsluitend gebruik van gasanesthesie, omdat dit nauwkeuriger en veiliger is dan injectieanesthesie. Tijdens de operatie wordt uw dier beademd en verbonden aan een capnograaf en ECG. Zo kunnen de ademhaling en hartslag goed in de gaten gehouden worden. U wordt uiteraard goed op de hoogte gehouden van het welzijn van uw dier.

Orthopedie

In onze dierenkliniek in Dieren voeren onze dierenartsen ook orthopedische ingrepen uit. Als uw hond, kat, konijn of knaagdier kreupel is of duidelijk pijn heeft bij het bewegen, voeren wij een uitgebreid klinisch en röntgenologisch onderzoek uit. Onze ervaren dierenartsen kunnen hierdoor een diagnose stellen en de juiste behandeling voorschrijven. Orthopedische ingrepen zijn bijvoorbeeld operaties aan de knie, elleboog, heup of schouder. Deze operaties en de herstelperiode kunnen erg lang duren bij orthopedische problemen, maar de Kliniek voor Gezelschapsdieren begeleidt u natuurlijk bij de nazorg en biedt regelmatige nacontroles aan. Wilt u meer weten over diagnostiek, chirurgie en orthopedie bij huisdieren? Neem contact op met onze dierenklinieken in Dieren, Velp en Brummen.