Zorg voor dieren
wordt steeds menselijker

Voor iedere patiënt persoonlijke zorg

Zorg op maat: dat is ons doel voor iedere patiënt. Naast zieke huisdieren beter maken, is preventieve zorg ook van groot belang. Denk hierbij aan gezondheidschecks, voeding, vaccinaties, (over)gewicht, groei en parasietenbestrijding. Wij bieden dan ook zorg op maat aan in elke levensfase van uw huisdier.

Zorg op maat in verschillende vormen

huisdier vlooien, huisdier teken, huisdier lente, dierenarts voorjaar, huisdier voorjaar, hond vlooien, kat vlooien, hond teek, kat teek

Zomerkriebels!

Zomer: heerlijk om met je dier van het zonnetje te genieten. Helaas brengt het warmere weer ook ongedierte met zich mee zoals vlooien en teken.
Voor de gezondheid van uw dier, maar ook voor uw eigen gezondheid, is het belangrijk om snel van vlooien en teken af te zijn of nog beter, om ze te voorkomen. Want naast dat ongedierte vervelend is voor u en uw huisdier, kunnen ze ziektes en andere parasieten meenemen. Zo kunnen vlooien de lintworm overbrengen, en teken kunnen onder andere de ziekte van Lyme en Babesiose overbrengen.

huisdier vlooien, huisdier teken, huisdier lente, dierenarts voorjaar, huisdier voorjaar, hond vlooien, kat vlooien, hond teek, kat teek

Voorkomen is beter dan genezen

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom besteden wij de komende maanden extra aandacht aan de preventie en bestrijding van teken en vlooien. Er zijn middelen in alle soorten en maten; van pipet tot band of tablet. U kunt bij ons terecht voor een uitgebreid advies en de meest innovatieve teken- en vlooienmiddelen. Wij kijken graag met u wat het beste bij u en uw huisdier past.

ouderdom hond; ouderdom kat; leeftijd hond; leeftijd kat; huisdier senior; dierenkliniek Dieren

Seniorprogramma: fit met pensioen

Spoor ouderdomsproblemen bij uw hond of kat tijdig op. Veel ouderdomsgerelateerde aandoeningen hebben vaak geen duidelijke signalen, totdat het probleem al ernstig is geworden.

Tijdens het seniorconsult wordt uw huisdier uitgebreid lichamelijk onderzocht. Ook wordt er een urine onderzoek gedaan, waarbij o.a. gekeken wordt naar rode en witte bloedcellen kristallen, suiker, eiwitten en de concentratie. Dit is een belangrijke graadmeter voor de gezondheid van uw huisdier. Ook wordt er bloedonderzoek gedaan, waarmee we een beeld krijgen van het functioneren van de organen van uw huisdier. Dit alles samen geeft een compleet beeld van de algemene conditie van uw huisdier.
Door afwijkingen tijdig op te sporen, hopen we uw geliefde huisdier langer en gezonder te laten leven.

Kattenspreekuur Dierenkliniek Velp; dierenarts Velp; dierenarts Brummen; kliniek Dieren;stress kat; stress kat verminderen

Kattenspreekuur: cat’s only!

Is uw kat erg gestrest tijdens een bezoek aan de dierenarts of wilt u dit voorkomen? Wij hebben onze kliniek aangepast voor katten. In onze kliniek in Dieren is een speciale kattenwachtruimte, zodat het stressniveau bij voorbaat zo laag mogelijk wordt gehouden.

In de dierenkliniek in Velp kunt u terecht op ons speciale kattenspreekuur. Contact met honden wordt op deze manier voorkomen en de wachtruimte en spreekkamer zijn speciaal ingericht voor uw kat.

Puppy-party: een gezellige avond voor zowel pup als eigenaar

dierenarts Velp; dierenarts Brummen; kliniek Dieren; dierenarts puppy, dierenarts Dieren

Een leuke en leerzame gelegenheid waar u met al uw vragen over uw pup terecht kunt.
Deelname is gratis, opgeven kan via e-mail, telefonisch (0313-420032) of aan de balie.

Dierenkliniek Dieren; dierenarts Velp; dierenarts Brummen; kliniek Dieren; Puppy spreekuur; Puppycontrole;

Juniorcontrole: van pup tot puber

Wanneer uw pup 6 maanden oud is ontvangt u een uitnodiging voor de juniorcontrole. Hierbij wordt de groei, conditie, gezondheid en ontwikkeling van uw pup beoordeeld door één van onze dierenartsen.

gewicht hond; gewicht kat; overgewicht kat; overgewicht hond; dierenarts Dieren; dierenarts Brummen; Dierenarts Velp

Gewichtscontrole: u houdt van uw huisdier, door dik en dun

Zo’n 40% van de honden en katten in Nederland is te zwaar. Aan overgewicht zijn grote gezondheidsrisico’s verbonden. 

Wanneer uw huisdier lijdt aan overgewicht, bieden wij een afvalprogramma aan om u te helpen uw dier op een gezond gewicht te krijgen én te houden. De begeleiding hiervan is kosteloos.

Twijfelt u of uw dier op het juiste gewicht zit? Even binnenlopen om uw dier te wegen mag natuurlijk altijd!

Afspraak maken gewichtscontrole

Dierenarts Dieren; Dierenkliniek Velp; dierenarts Velp; dierenarts Brummen; kliniek Dieren