Zorg voor dieren
wordt steeds menselijker

Voor iedere patiënt persoonlijke zorg

Zorg op maat: dat is ons doel voor iedere patiënt. Naast zieke huisdieren beter maken, is preventieve zorg ook van groot belang. Denk hierbij aan gezondheidschecks, voeding, vaccinaties, (over)gewicht, groei en parasietenbestrijding. Wij bieden dan ook zorg op maat aan in elke levensfase van uw huisdier.

Zorg op maat in verschillende vormen

vlooien, hond vlooien, kat vlooien, huisdier vlooien

Help, vlooien!

Vlooien. Alleen van het woord krijgt u misschien al jeuk. Voor de gezondheid van uw dier, maar ook voor uw eigen gezondheid, is het belangrijk om vlooien te voorkomen, of om in het geval van besmetting snel van vlooien af te zijn.
Op dit moment is het aantal vlooienbesmettingen erg hoog. Dat zien we vaak in het najaar en de winter; buiten wordt het kouder en binnen gaan de kachels aan. Een warm huis is een ideale broedplek voor vlooien.Waarom bestrijden?
1. Jeuk. Vlooien veroorzaken jeuk en dat is heel vervelend voor uw dier. De beet van een vlo is pijnlijk, waardoor het dier gaat krabben en bijten. Soms zo erg dat vacht en huid (ernstig) beschadigd worden. 
2. Lintwormbesmetting. Vlooien kunnen lintwormen overbrengen op uw dier. Dan heeft hij of zij dus niet last van 1 parasiet, maar 2. Lintwormen kunnen zo via het dier ook overgebracht worden op kinderen.
3. Vlooienallergie. Een dier kan allergisch zijn voor vlooienbeten en heel heftig reageren. Ze krabben en bijten de huid tot bloedens toe. Eén vlooienbeet per week kan genoeg zijn om ernstige huidproblemen in stand te houden.
4. Bloedarmoede. Bij ernstige besmettingen kan bloedarmoede ontstaan, wat levensbedreigend kan zijn!

Vlooieneitjes liggen overal
U denkt misschien dat uw huisdier geen vlooien heeft, omdat u ze simpelweg niet ziet. Maar wist u dat de vlooien die op de huid van uw huisdier zitten slechts 5% van het vlooienprobleem uitmaken? Eitjes, larven en poppen in de omgeving van uw huisdier nemen de overige 95% voor hun rekening. Er zijn maar een paar vlooien nodig om uw hele huis te besmetten. Vrouwelijke vlooien leggen eitjes, vaak wel 50 per dag. Dus ook al ziet u geen vlooien: ze kunnen er wel degelijk zijn!
 
Om na te gaan of uw huisdier vlooien heeft, kunt u het beste een vlooienkam gebruiken. Als u zwarte korreltjes aantreft, is dit waarschijnlijk vlooienpoep. Wanneer u een korreltje op een nat, wit papier legt en na enige tijd het papier rond dit korreltje rood-bruin kleurt, weet u zeker dat u met vlooien te maken heeft. U kunt kiezen uit verschillende manieren om vlooien te bestrijden.

Doorbreek de levenscyclus van de vlo
Voorkomen is beter dan genezen. Als u eenmaal een vlooienplaag heeft gehad, wilt u dat niet nog een keer meemaken. Wilt u een vlooienplaag voorkomen, dan moet u de levenscyclus van de vlo voor eens en voor altijd doorbreken.

Voorkomen is beter dan genezen
U kunt bij ons terecht voor een uitgebreid advies en de meest innovatieve vlooienmiddelen.

Honden
Er zijn allerlei vlooienmiddelen te krijgen, variërend in duur van werkzaamheid en vorm. Wij hebben de nieuwste vlooien- en tekenmiddelen voor uw hond en kunnen u helpen een keuze te maken die het best bij u past.

Katten
Voor katten zijn er ook een aantal middelen in verschillende vormen op de markt.
Wij helpen u graag om uit te zoeken welk middel het beste is voor uw kat.

Behandel een kat altijd met een middel specifiek voor katten!
Let op: dien bij katten NOOIT een vlooien en/of tekenmiddel toe die voor de hond bedoeld is, dit is levensgevaarlijk!

Uw dier en huis vlovrij
⦁    Behandel uw huisdier tegen vlooien met een passend middel. Let erop dat u niet alleen volwassen vlooien aanpakt, maar ook de onvolwassen stadia van de vlo bestrijdt (denk aan eitjes, larven). Heeft u meerdere huisdieren, behandel dan alle dieren.
⦁    Kam uw dier regelmatig om te controleren of u nog vlooien en/of poepjes vindt.
⦁    Uw woning grondig stofzuigen helpt bij het verwijderen van vlooienpoppen uit uw huis. Vergeet de auto niet als u uw huisdier ook wel eens met de auto vervoert.
⦁    Was dekens, manden, speeltjes, beddengoed en dergelijke grondig uit.
⦁    Bij een ernstige vlooienbesmetting kan het noodzakelijk zijn de vlooienpoppen in uw huis aan te pakken met aanvullende sprays.
⦁    Blijf uw dier langdurig behandelen, ook als u geen levende vlooien meer ziet. Eventuele eitjes die in huis achterblijven kunnen tot nog wel een jaar later uitkomen wanneer uw dier ze oppakt in de vacht.
⦁    Let op! Vlooienmiddelen voor honden mogen absoluut niet gebruikt worden op katten.

 

ouderdom hond; ouderdom kat; leeftijd hond; leeftijd kat; huisdier senior; dierenkliniek Dieren

Seniorprogramma: fit met pensioen

Spoor ouderdomsproblemen bij uw hond of kat tijdig op. Veel ouderdomsgerelateerde aandoeningen hebben vaak geen duidelijke signalen, totdat het probleem al ernstig is geworden.

Tijdens het seniorconsult wordt uw huisdier uitgebreid lichamelijk onderzocht. Ook wordt er een urine onderzoek gedaan, waarbij o.a. gekeken wordt naar rode en witte bloedcellen kristallen, suiker, eiwitten en de concentratie. Dit is een belangrijke graadmeter voor de gezondheid van uw huisdier. Ook wordt er bloedonderzoek gedaan, waarmee we een beeld krijgen van het functioneren van de organen van uw huisdier. Dit alles samen geeft een compleet beeld van de algemene conditie van uw huisdier.
Door afwijkingen tijdig op te sporen, hopen we uw geliefde huisdier langer en gezonder te laten leven.

Kattenspreekuur Dierenkliniek Velp; dierenarts Velp; dierenarts Brummen; kliniek Dieren;stress kat; stress kat verminderen

Kattenspreekuur: cat’s only!

Is uw kat erg gestrest tijdens een bezoek aan de dierenarts of wilt u dit voorkomen? Wij hebben onze kliniek aangepast voor katten. In onze kliniek in Dieren is een speciale kattenwachtruimte, zodat het stressniveau bij voorbaat zo laag mogelijk wordt gehouden.

In de dierenkliniek in Velp kunt u terecht op ons speciale kattenspreekuur. Contact met honden wordt op deze manier voorkomen en de wachtruimte en spreekkamer zijn speciaal ingericht voor uw kat.

Puppy-party: een gezellige avond voor zowel pup als eigenaar

dierenarts Velp; dierenarts Brummen; kliniek Dieren; dierenarts puppy, dierenarts Dieren

Een leuke en leerzame gelegenheid waar u met al uw vragen over uw pup terecht kunt.
Deelname is gratis, opgeven kan via e-mail, telefonisch (0313-420032) of aan de balie.

Dierenkliniek Dieren; dierenarts Velp; dierenarts Brummen; kliniek Dieren; Puppy spreekuur; Puppycontrole;

Juniorcontrole: van pup tot puber

Wanneer uw pup 6 maanden oud is ontvangt u een uitnodiging voor de juniorcontrole. Hierbij wordt de groei, conditie, gezondheid en ontwikkeling van uw pup beoordeeld door één van onze dierenartsen.

gewicht hond; gewicht kat; overgewicht kat; overgewicht hond; dierenarts Dieren; dierenarts Brummen; Dierenarts Velp

Gewichtscontrole: u houdt van uw huisdier, door dik en dun

Zo’n 40% van de honden en katten in Nederland is te zwaar. Aan overgewicht zijn grote gezondheidsrisico’s verbonden. 

Wanneer uw huisdier lijdt aan overgewicht, bieden wij een afvalprogramma aan om u te helpen uw dier op een gezond gewicht te krijgen én te houden. De begeleiding hiervan is kosteloos.

Twijfelt u of uw dier op het juiste gewicht zit? Even binnenlopen om uw dier te wegen mag natuurlijk altijd!

Afspraak maken gewichtscontrole

Dierenarts Dieren; Dierenkliniek Velp; dierenarts Velp; dierenarts Brummen; kliniek Dieren