Zorg voor dieren
wordt steeds menselijker

Orthopedische hulp voor huisdieren

Wij hebben ruime ervaring en kennis op het gebied van orthopedie en orthopedische operaties bij honden, katten, konijnen en knaagdieren. Vaak uit een orthopedisch probleem zich door kreupel lopen en pijn, maar is er van de buitenkant niet te zien wat er precies aan de hand is.

Uitgebreid onderzoek

Een uitgebreid klinisch onderzoek, aangevuld met röntgenologisch onderzoek, is daarom belangrijk voor het stellen van een diagnose bij uw huisdier. 

Dierenarts Dieren; Dierenarts Velp; Dierenarts Brummen; orthopedie huisdier; TTA-rapid; botbreuk hond; botbreuk kat

Dagelijks voeren onze artsen operaties uit zoals:

  • Knieoperaties (kruisband TTA rapid, patellaluxatie en meniscus).
  • Elleboogoperaties (LPA, LPC).
  • Heupoperaties (bekkenkantelingen en heupluxaties).
  • Schouder (OCD en luxatie).
  • Botbreuken

 

Orthopedische operaties vragen het nodige van u als eigenaar en van uw huisdier: het zijn zeer gespecialiseerde operaties die soms lang duren. De herstelperiode kan daarbij lang zijn. Goede nazorg en regelmatige nacontroles zijn essentieel voor het slagen van de ingreep.

Voorste kruisband verscheuring: TTA Rapid operatie methode

Sinds jaren voeren wij al de klassieke voorste kruisband operaties uit. Bij deze operatie wordt een gescheurde voorste kruisband bij uw hond vervangen door een kunstpees, of door een eigen pees te verleggen. Ook de tight rope operatie wordt al jaren uitgevoerd.

Ook de TTA Rapid methode wordt uitgevoerd.

We hebben ervoor gekozen om deze techniek toe te voegen aan de huidige techniek, omdat we met name bij grotere en actievere honden zien, dat deze methode van behandeling van het voorste kruisbandletsel een groot voordeel heeft.  Dit komt, omdat er bij de TTA rapid methode een wigje in het bot wordt gemaakt, waarin een implantaat wordt geplaatst. Dit zorgt ervoor dat de knie stabieler is en in een betere stand komt te staan. De oude overbelasting op de voorste kruisband wordt door deze goede stand direct opgeheven.

Werkwijze TTA rapid:
– Voorbereidend op de operatie wordt er door het maken van een röntgenfoto de maat van het implantaat bepaald.
– Tijdens de operatie wordt als eerste de kapotte kruisband verwijderd.
-Daarna wordt het achterste meniscusbandje van de binnenmeniscus losgemaakt. Hierdoor zal de meniscus minder snel beschadigen.
-Hierna zal met behulp van een richtapparaat een zaagsnede in het onderbeen worden gemaakt, waarna het implantaat wordt geplaatst en vastgemaakt.
-Na het hechten van de operatiewond krijgt de patiënt preventief antibioticum en pijnstiller mee naar huis.

Het voordeel van de TTA rapid is dat de hond het been weer relatief snel kan gebruiken, weinig bespiering verliest en dat ook de arthosevorming in de knie grotendeels wordt voorkomen. Bovendien is er een relatief kleine en minder opvallende operatiewond.

kruisband honden; kruisbanden verstevigen huisdier; TTA-rapid; TTA-rapid dieren; röntgenfoto huisdier

Officiële HD- en ED-foto’s

U kunt bij ons terecht voor:

Er zijn bij ons meerdere artsen bevoegd door de Raad van Beheer om de röntgenfoto’s te maken. De foto’s worden door de kliniek ter beoordeling opgestuurd naar de Raad van Beheer op Kynologisch gebied.

Dierenarts Dieren; Dierenkliniek Velp; dierenarts Velp; dierenarts Brummen; kliniek Dieren