Zorg voor dieren
wordt steeds menselijker

Fokkerijbegeleiding

In onze kliniek begeleiden we vele diereigenaren bij het fokken van een nestje. We beschikken hiervoor over de nodige kennis en apparatuur.

Dierenarts Dieren; Fokkerijbegeleiding; hondennest; dierenarts fokkerij; dierenarts nest puppy’s, progesteron immulite, progesteron hond, progesteron immulite hond, immulite hond

U kunt bij ons terecht voor:

  • Klinisch onderzoek van de teef en bacteriologisch onderzoek voorafgaand aan een dekking.
  • Progesteronbepaling met de Immulite om nauwkeurig te bepalen wanneer de teef toe is aan de dekking, om de kans op een succesvolle dekking te vergroten. Indien er meerdere keren een progesterontest gedaan moet worden, kunt u kiezen voor een vruchtbaarheidspakket: voor een voordelige prijs zitten er in dit pakket 4 progesteronbepalingen en een echo dracht.
  • (Endoscopische) kunstmatige inseminatie. Een natuurlijke dekking heeft niet altijd de voorkeur of lukt soms niet. Bij sommige rassen gaat de natuurlijke dekking moeilijk. Het is bij ons mogelijk om uw teef onder endoscopische begeleiding rechtstreeks in de baarmoeder te laten insemineren.
  • Echo dracht tussen dag 28 en dag 35. Hierbij wordt de dracht bevestigd en kunnen we zien hoeveel pups de teef minimaal draagt: er kunnen meer pups zijn dan zichtbaar is op de echo, omdat achter de pups die in beeld zijn eventueel meer pups zitten.
  • Geboortebegeleiding.
  • Indien nodig een keizersnede. Als aan het eind van de dracht blijkt dat de teef door omstandigheden niet zelf kan werpen, dan kan het dier bij ons een keizersnede ondergaan. Wij voeren regelmatig een keizersnede uit bij honden, katten, konijnen en andere huisdieren.

 

Progesteron bepaling met de Immulite bij Kliniek voor Gezelschapsdieren!

progesteron test hond, progesteron immulite hond, immulite dierenarts, progesteron immulite huisdier, immulite hond, vruchtbaarheidspakket, KI hond, kunstmatige inseminatie hond, endoscopische KI hond, endoscopische kunstmatige inseminatie hond

Op de kliniek in Dieren voeren wij de progesteronbepaling met de Immulite uit, als enige kliniek in deze regio.
Voor een succesvolle dekking of inseminatie van de teef is het essentieel om het juiste moment van de dekking te bepalen. Met de Immulite kunnen we zeer nauwkeurig het juiste dekmoment van de teef bepalen; progesteron testen met de Immulite is de meest betrouwbare methode die er op dit moment is.

Gemiddeld is een teef dekrijp rond de dertiende dag, maar er zijn grote individuele verschillen die variëren van dag 8 tot dag 18 van de loopsheid. Daarom is het van groot belang dat de progesteronwaarde in het bloed exact wordt bepaald met een nauwkeurige meetmethode.
Wij adviseren om op dag 7-8 van de loopsheid te starten met progesteron testen. 
 

progesteron test hond, progesteron immulite hond, immulite dierenarts, progesteron immulite huisdier, immulite hond, vruchtbaarheidspakket, KI hond, kunstmatige inseminatie hond, endoscopische KI hond, endoscopische kunstmatige inseminatie hond, progesteronbepaling immulite

Maandag t/m zaterdag kunt u bij ons op afspraak terecht om bloed te prikken. U krijgt binnen enkele uren de uitslag van de test.
Indien er meerdere keren een progesterontest gedaan moet worden, kunt u kiezen voor een vruchtbaarheidspakket: voor een voordelige prijs zitten er in dit pakket 4 Immulite progesteron bepalingen en een echo dracht.

Dierenarts Dieren; Dierenkliniek Velp; dierenarts Velp; dierenarts Brummen; kliniek Dieren; fokkerijbegeleiding hond, fokkerijbegeleiding huisdier, keizersnede hond, progesteron immulite hond, immulite hond, progesteronbepaling immulite hond, hond drachtig, immulite hond dracht
Dierenarts Dieren; Dierenkliniek Velp; dierenarts Velp; dierenarts Brummen; kliniek Dieren